MENÜ
İlaçlama Yeterlilik Belgelerini sayfanın sonundaki linkten lütfen kontrol ediniz.
HAMAM BÖCEĞİ
Hamam Böceği: Hamam böceği son derece zararlı bir böcektir. Hamamböceği temas ettiği her yere binlerce mikrop bırakır. Hamamböceğinin yarattığı bu olumsuz durum sağlığımızı ciddi anlamda tehdit etmektedir. Hamam böceği halk arasında değişik isimlerle de adlandırılmaktadır. Örneğin; Ege Bölgesi'nde hamam böceğine kakalak böceği denilmektedir. Ayrıca en yaygın olarak kullanılan diğer bir adı da kalorifer böceğidir. Bu böceğe bazen kara fatma da denilmektedir. Hamam böceğinin yer yüzünde yaşayan çok değişik türleri vardır. Bunlardan en yoğun şekilde yaşayanları ve ülkemizde sıkça rastladıklarımız; Alman hamam böceği, Amerikan hamam böceği, Şark (Doğu) hamam böceği ve Oryantal hamam böceğidir. Hamamböceği kanatları olmasına rağmen uçamaz. Hamamböceğinin vücudunu saran sert kabuğu onu tehlikelerden koruyacak bir nevi zırh görevi görmektedir. Baş kısmında yer alan antenleri titreşimlere karşı son derece hassastır ve bir radar gibi çalışarak hamamböceğini tehlikelere karşı ikaz eder.
Hamam Böceğinin Vücut Yapısı
Hamam böceği tüm vücudunu saran kabuklu bir dış yüzeye sahiptir. Bu durum kendisi için bir nevi koruma da sağlamaktadır. Baş kısmında 2 adet anten bulunmaktadır. Hamamböceğinin 6 tane bacağı vardır. Hamam böceği çok hızlı hareket eder. Hamamböcekleri boyutları ile kıyaslandığında çok uzun mesafeleri hiç yorulmadan ve duraklamadan kat edebilirler. Son derece dayanıklı olan hamam böceği, böcek ilaçlama da kullanılan ilaçlara karşı da hızlı bir şekilde bağışıklık sistemini geliştirerek ilaçların etkilerini azaltmaktadır. Hamamböcekleri yaşadıkları yerlere göre değişik renkler de ve boyutlarda olurlar. Kırmızı hamam böceği, kahverengi hamam böceği, siyah hamam böceği gibi. Yeryüzünde yaşayan en büyük hamam böceği Güney Amerika Kıtası'nda Amazon Ormanları'nda yaşamaktadır. Bu böceklerin uzunlukları 5 cm'ye kadar çıkabilmektedir. Hamamböceğinin sırtında bulunan kanatları onun uçmasını sağlamaz. Bu kanatlar hamamböceğini aşırı sıcak, aşırı soğuk havalardan ve dış etkenlerden koruyan bir kalkan gibidir. Hamam böcekleri üzerinde yapılan deneylerde bu böceklerin çok dayanıklı olduklarını kanıtlamıştır. Mesela ultraviyole ışınlarına maruz bırakılan hamam böcekleri uzun süre yaşamaya devam etmişlerdir. Aynı durum her hangi bir başka canlıya uygulanmış olsa çok kısa sürede canlının ölümüyle sonuçlanabilir. Hatta hamam böceği başı koptuğunda bile 1 hafta kadar yaşayabilir. En sonunda da açlıktan ölür. Hamam böceği yılda bir kaç defa kabuk değiştirebilir. Kabuk döktüklerinde daha beyazımsı bir renk alırlar. fakat kısa bir süre içerisinde yeniden kahverengi kabuklarına kavuşurlar.
Hamam Böceği Nerelerde Yaşar?
Hamam böceği kutup bölgeleri hariç neredeyse dünyanın her yerinde yaşamaktadır. Yaşadıkları bölgelere göre değişik ölçülerde olan hamam böceği değişik isimlerle de anılmaktadır. Dayanıklı olmaları ve yaşam alanlarına hızlı bir şekilde uyum sağlamaları hamam böceklerinin milyonlarca yıldır yeryüzünde var olmalarını sağlamıştır. Hamamböceğinin yaşam alanları olarak genel bir sınırlama olmaması ile birlikte hamam böceği sıcak ve nemli yerleri barınmak ve yaşamak için tercih eder. Özellikle evlerimizde banyolarımızda ve mutfaklarımızda kendilerine uygun ortamlar bulurlar. Hamam böceği evlerimize en çok açık bırakılan klozet kapakları, lavabolar ve küvetlerden geçerek girerler. Bacaklarını saran dikenimsi ve tüysü vücut yapıları sayesinde çok iyi tırmanırlar. Hamam böcekleri yalnız yaşamazlar. Kalabalık gruplar halinde yaşayan bu böceklerden evlerimizde bir tane görmemiz büyük olasılıkla bu böceklerden başkalarının da olduğuna işaret etmektedir. Hamamböceği ayrıca bahçelerimizde, atık su borularında, yatak odalarımızda, işyerlerimizde ve evlerimizin her hangi bir yerinde, kısacası yaşam alanlarımızda, yaşayabilir.
Hamamböceği Ne Yer?
Hamamböceği ne bulursa yer. Hatta hamam böcekleri ölmüş kendi türlerini de yerler. Hamam böceği beslenmek için geceleri seçer. Çünkü karanlık çöktüğünde, ortamda kimseler kalmadığında, kendilerini güvende hissederek saklandıkları yerlerden çıkar ve evlerimizde yiyecek aramaya başlarlar. Evlerimizde hamamböceği olduğundan haberimiz yokken bir gece lavaboya kalkarken bu böceklere rastlamak olasıdır. Hamam böceği bizim gıda ürünlerimizin yanında ayrıca diğer böcek türleriyle de beslenir. Hamam böcekleri insanlara direkt olarak saldırıp zarar vermezler. Mesela hamamböcekleri tahta kurusu, sivri sinek, bit,pire veya kene gibi diğer zararlılar gibi insan kanı ile beslenmezler. Fakat hamamböcekleri dokundukları her yere binlerce mikrop bulaştırarak bizi dolaylı yoldan da olsa hasta ederler. Hamam böceği yüzünden bulaşan ve ölümcül olabilen bir çok hastalık bilinmektedir.
Hamam Böcekleri Nasıl Ürerler?
Hamam böcekleri yumurta ile ürerler. Bu yumurtalar kapsül şeklinde olup her birinde ortalama 40 taneye kadar hamam böceği yavrusu barındırabilirler. Hamam böceği yılda en az 8 defa yumurta bırakabilir. Her defasında ortalama 200 - 300 adete kadar yumurta bırakabilen hamam böceği çok hızlı bir şekilde çoğalıp etrafa yayılabilir. Hamam böcekleri yumurtalarını ortalık yerlere bırakmazlar. Hamamböceği yumurtalarını korunaklı ve kuytu yerlere bırakır. Bu yerler genellikle insan temasına karşı korunaklı alanlardır. Böylece biz onları fark edemeden hamamböcekleri hızla yumurtalarından çıkarak etrafa yayılırlar. Dişi hamam böceği üreyebilmek için erkek hamam böceğine ihtiyaç duyar. Bazı durumlarda bir hamam böceği tek bir çiftleşme ile defalarca yumurta bırakabilir. Bazen de her yumurtlama için yeniden çiftleşmesi gerekir. Bu böceklerin en sık üredikleri zamanlar yaz aylarıdır. Özellikle Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında her zamankinden çok daha hızlı bir şekilde ürerler.
Hamam Böcekleri İle Mücadele?
Hamam böceği ile mücadele çok zorlu bir süreçtir. Bireysel mücadele yöntemleri ile kesin sonuçlar almak imkansızdır. Çünkü kendi çabalarımız ile öldürdüğümüz bir kaç hamamböceği hiç bir anlam ifade etmez. Bu böceklerden mutlaka yüzlercesi daha evlerimizin içerisinde veya sokaklarımızda yaşamaya devam etmektedir. Hem unutulmamalıdır ki bu böceklerin her birisi bir yılda yüzlerce yumurta bırakabilmektedir. Üstelik hamam böcekleri çok kısa süre içerisinde ergin hale gelerek yumurta bırakabilir. Böylece zincirleme bir reaksiyon gibi hızla etrafı işgal ederler.
Hamam Böceği İle Bulaşan Hastalıklar?
Atraks hastalığı mikrobu
Astım hastalığı mikrobu
Alerjik hastalıklar
Gıda zehirlenmeleri
Hamam böceği insanı direk ısırarak hastalık bulaştırmaz. Fakat hamam böceği yediğimiz besinler ile bizlere hastalık bulaştırır.
Hamam böceği (karafatma) insana şu hastalıkları bulaştırır:
Hepatit mikrobunu
Verem mikrobunu
Dizanteri hastalığı mikrobu

Hamam Böceği Resimleri
İstanbul genelinde böcek ilaçlama servislerimiz vardır. 7 gün 24 saat hizmetinizdeyiz.
Adalar böcek ilaçlama
Arnavutköy böcek ilaçlama
Avcılar böcek ilaçlama
Bahçelievler böcek ilaçlama
Bahçeşehir böcek ilaçlama
Bakırköy böcek ilaçlama
Bayrampaşa böcek ilaçlama
Bağcılar böcek ilaçlama
Bebek böcek ilaçlama
Beykoz böcek ilaçlama
Beyoğlu böcek ilaçlama
Beşiktaş böcek ilaçlama
Beylikdüzü böcek ilaçlama
Büyükçekmece böcek ilaçlama
Çatalca böcek ilaçlama
Eminönü böcek ilaçlama
Esenler böcek ilaçlama
Etiler böcek ilaçlama
Eyüp böcek ilaçlama
Fatih böcek ilaçlama
Gaziosmanpaşa böcek ilaçlama
Göktürk böcek ilaçlama
Güngören böcek ilaçlama
Hadımköy böcek ilaçlama
İstinye böcek ilaçlama
Kağıthane böcek ilaçlama
Kadıköy böcek ilaçlama
Karaköy böcek ilaçlama
Kartal böcek ilaçlama
Kemerburgaz böcek ilaçlama
Küçükçekmece böcek ilaçlama
Küçükyalı böcek ilaçlama
Levent böcek ilaçlama
Maltepe böcek ilaçlama
Maslak böcek ilaçlama
Mecidiyeköy böcek ilaçlama
Merter böcek ilaçlama
Mimaroba böcek ilaçlama
Ortaköy böcek ilaçlama
Pendik böcek ilaçlama
Sarıyer böcek ilaçlama
Silivri böcek ilaçlama
Sinanoba böcek ilaçlama
Sultanbeyli böcek ilaçlama
Sultangazi böcek ilaçlama
Şile böcek ilaçlama
Şişli böcek ilaçlama
Taksim böcek ilaçlama
Tarabya böcek ilaçlama
Tuzla böcek ilaçlama
Ümraniye böcek ilaçlama
Üsküdar böcek ilaçlama
Yeniköy böcek ilaçlama
Zeytinburnu böcek ilaçlama
Haşere ilaçlaması yaptığımız başlıca alanlar.
Ev ilaçlaması
İşyeri ilaçlaması
Bahçe ilaçlaması
Otel ilaçlaması
Park ilaçlaması
Okul ilaçlaması
Hastane ilaçlaması
Araç ilaçlaması
Fabrika ilaçlaması
Orman ilaçlaması
Apartman ilaçlaması
Daire ilaçlaması
Bina ilaçlaması
Dükkan ilaçlaması
Ofis ilaçlaması
Alışveriş Merkezi ilaçlaması
Market ilaçlaması
Fabrika ilaçlaması
Tarla ilaçlaması
Yurt ilaçlaması
Fırın ilaçlaması
Dersane ilaçlaması
Yuva ilaçlaması
Dersane ilaçlaması
Restaurant ilaçlaması
Referanslarımız
Böcek ilaçlama referanslarımız için tıklayınız..